Transformatiecoaching

Transformatiecoaching is gericht op het helen van je Ik en van je Zijn. Het doel van het werken met deze twee bewustzijnsgebieden is uiteindelijk de essentie van jezelf en je zijn te hervinden en je essentie door te laten schijnen in je persoonlijkheid.

Helen van het Ik

  •   Ik en de verbinding tussen je denken, voelen en willen

Ons denken, voelen en willen liggen niet altijd op één lijn. Je denkt bijvoorbeeld dat een bepaald besluit goed voor je zou zijn, terwijl je intuïtieve gevoel je een andere kant op stuurt. Of je lichaam voelt vreemd als je iets wilt gaan doen/eten en je doet het toch. Elk van die drie niveaus heeft informatie, en het is een kunst al die informatie waar te nemen, en ermee te doen wat echt 'klopt' voor jou.

Stilstaan bij elk van deze niveaus maakt je bewust van hoe je de dingen doet, en waarom je ze zo doet. Het geeft je begrip en compassie voor wat er in je leeft. Je denken, voelen en willen beluisteren helpt om de niveaus weer met elkaar te verbinden met betrekking tot een situatie. En hoe vaker je je denken, willen en voelen verbindt met elkaar, hoe meer het inwerkt op je hele wezen.

In de blog van eind januari 2015 kun je een ervaring lezen over de integratie van deze niveaus (ofwel de "lichamen van de ziel").

  • Reageer ik te vaak vanuit een extreme pool?

Mensen komen regelmatig in een pool of sub-personen terecht. Je reageert bijvoorbeeld vanuit de pool "altijd zorgen dat de ander tevreden is" (het element water), "altijd flink zijn", "aanvallen!" (het vuurelement) of je trekt je juist vaak terug als je met iets onprettigs wordt geconfronteerd (aarde). In een sessie kunnen we jouw automatische reacties onderzoeken en je innerlijke behoeften daarbij.

  • Ik en mijn weerstand naar een ander

Het gaat bij Ik-ontwikkeling niet alleen om je binnenste, je IK, maar óók om hoe je je verhoudt tot anderen. We kunnen dus ook werken met je interactieprocessen: contact, weerstand tegen contact, gezonde ik-grenzen en afweermechanismen. In mijn blog van maart 2012 (zie het zorg voor jezelf blog bij nieuws en links) kun je een ervaring van lezen over de integratie van polen.


Zijnsontwikkeling

Zijnsontwikkeling richt zich op de integratie van je hele wezen. In je "onderbewustzijn" zit informatie over je (soms onbewuste) behoeften en je verdedigingsmechanismen. In je "middenbewustzijn" zijn, verwijst naar helemaal aanwezig zijn in het huidige moment, met alles wat er in jou leeft. In je "bovenbewustzijn" zijn, betekent dat je vrijheid voelt; dat je in contact bent met alles in jezelf en in het universum.

Door te werken met de drie bewustzijnslagen kun je groeien in wie je bent en je contact met alles-wat-er-is. Je komt in contact met je benedenbewustzijn  en je kunt meer aanwezig zijn in je middenbewustzijn.

We werken met bewust ademen, ontspanningsmeditatie, energetische verbindingsoefeningen en soms met lichaamsgerichte methoden om aanwezig te zijn in het nú of contact te maken met het boven- of onderbewustzijn. 

Vaak eindigt een sessie of workshop met een zijnservaring, om het gebeurde te laten integreren.


Het doel van transformatiewerk? Je zelf hervinden en

daardoor ook: je zelf zijn.Je kunt pas werkelijk veranderen als je geaccepteerd hebt wat er van binnen is.


Puzzelstukjes

Je verzamelt de puzzelstukjes van je persoonlijkheid.

En je integreert ze; wordt weer één.


 

Prachtige Zonnestralen symboliseren het Zijn

Zo kan het voelen als je je heelheid voelt:

alsof je in het licht en de warmte van de zon bent.