Reviews over Gevoelscoach

Wat vinden anderen over de gevoelscoach?

Bij jou merkte ik dat je je met je hele wezen inzette om mij te helpen; je was er echt bíj.

Voor het eerst kreeg ik begeleiding in het herkennen en benoemen van emoties.

Zo heb je me geholpen om vanuit bepaalde negatieve lijnen en invloedsferen vanuit het verleden los te komen.

Helaas heb ik ook geleerd dat het niet altijd gemakkelijk is om dagelijks in die gevoelige laag te blijven leven temeer daar de omstandigheden in het dagelijks leven heel iets anders van me vroegen; het is dus daarna nog menigmaal ‘fout’ gelopen, maar na kortere of langere tijd probeerde ik toch weer terug te keren naar de ‘gevoelslaag’.  Zeker gedurende het eerste half jaar na mijn vertrek, heb ik nog veel aan de sessies moeten denken. Dat hielp me dan om te ervaren wat ik voelde en om ruimte te geven aan die gevoelens.

Terugblik van een cliënt over 9 sessies in 2013


 "Massage van de geest"

Hoe leg ik anderen uit wat Meris doet? Toen ik een heerlijke massage kreeg van een masseur, bedacht ik het opeens: het is een massage van mijn geest, mijn gedachten. 

Als ik situaties beschreef waar ik mee worstelde dan liet Meris mij daar even 'in staan' om te beseffen wat ik voelde en waar zich dat uitte. Daarna vroeg ze wat ik zou kunnen doen met dat gevoel. En wonderbaarlijk genoeg kon ik daar zeker wat mee doen. Mijn onderbewuste sprak voor zich. Iets wat ik niet had verwacht of ooit eerder had ervaren. Meris begeleidde me maar ik deed verder alles zelf en die combinatie was heel fijn. Het was echt een verhelderend gesprek daardoor.

Met iemand anders praten over je gevoelens gaat sommigen makkelijker af dan bij mij. Emoties stop ik vaak weg of ontwijk ik door de situatie te vermijden, ik vind ze niet belangrijk genoeg om er wat mee te doen. Maar dat is juist wat het fijne was aan het gesprek met Meris, op een heel ontspannen wijze stond ik stil bij mijn gevoelens. Ik confronteerde mezelf onder begeleiding van Meris en dat voelde goed. Ik nam daardoor de tijd om er bij stil te staan en hoefde dat niet alleen te doen, Meris hielp mij op weg.

Al met al vond ik het een heel luchtig en verhelderend gesprek.

Wat jij doet, Meris, kun je zelfs toepassen op lichtere onderwerpen (dan weggestopte, opgekropte emoties of gevoelens), bijvoorbeeld iemand die worstelt met een bepaald vraagstuk. Bijvoorbeeld: 'past deze baan bij me' of 'voel ik mezelf gelukkig in deze situatie met mijn huidige partner'. Ten minste dat is de indruk die ik hiervan krijg. Jij zorgt er voor dat mensen de tijd nemen om echt éven naar binnen' te kijken. Jij voelt ook haarfijn aan hoe je de vragen aan iemand moet stellen terwijl het gesprek voortgaat.

Floor over sessies 2012, '13 en '14 

 

Mooi dat deze therapie de weg naar binnen weer opent, mij daar de weg naar toe weer wijst, en dat de (levendige en beeldende) beelden die ik zag/ontving tijdens deze tweede sessie nog onbewust zo lang doorwerken in mij!!!!! Dat vind ik echt een geschenk.     

Deze therapie is voor mij zoveel waardevoller dan de cognitieve therapie bij de psychologe. Die therapie is ook goed, en vooral heel praktisch, en ook dat heb ik zeker nodig. Maar deze therapie laat mij in vertrouwen naar binnen keren, naar een diepte/niveau waar ik zelf nooit eerder ben geweest. Juist de begeleiding en de gerichte vragen daarbij laten mij op zo een diepte naar binnen keren. Een werkelijk prachtig cadeau!!! Daar ben ik Meris heel erg dankbaar voor, en ook het universum dat Meris op mijn weg heeft laten komen!                               

                  Een cliënt in 2011 

 

 

Wat ons is opgevallen is je grote zorg en subtiele afgestemdheid naar anderen. Je bent altijd heel respectvol en voorzichtig in je formuleringen, die de ander het gevoel geeft gezien, gehoord en gevoeld te worden. En dat zijn nou juist de kwaliteiten die een therapeut nodig heeft om haar cliënt een gevoel van veiligheid te geven.

Juist diegenen zullen hier op afkomen, die dat subtiele aanvoelen heel hard nodig hebben.

                   Arian Mos en Jeanne Verhulst, 2011  


Hoe houd ik energieën van drukke familieleden buiten mijn eigen veilige energieveld?  Ervaren van mijn eigen energie! Als ik mijn “lijn” trek, besef ik dat ik maar weinig ruimte inneem. Vrij dicht op mezelf leg ik het touw om me heen.

Mag ik van mezelf meer ruimte innemen? Nu nog niet, besluit ik, ik wil eerst voelen hoe het is om een kleine eigen ruimte in te nemen. Dat voelt veilig.

Aan mijn voorkant voelt het goed, open en licht. Mijn rugzijde niet. Ik voel een zwaarte kracht, iets wat op mijn rug leunt en me kleiner maakt dan ik ben. Ik ervaar het als zwaar en donker. Het woord teleurstelling komt in me op. Dat woord dekt deze lading. Ik voel dat teleurstelling er is en dat het me in de weg zit. De donkere kleur laat zich uit mijn energieveld zetten als ik er even serieus stil bij sta. Het woord veiligheid komt bij me op. Blijkbaar verschuil ik me ook graag achter mijn teleurstelling en biedt het me ook veiligheid. Ik laat me makkelijk teleurstellen, zeker als ik me niet serieus genomen voel.

Ik besef me nu dat ík degene ben die zich niet serieus genomen voelt, terwijl een ander dat misschien helemaal niet zo bedoelt.

 

Ik vond het een enorme waardevolle oefening. Ik was in contact met mezelf. 

Je hand op mijn rug kwam op een mooi en goed moment. Het leek alsof ik door mijn weerstand heen viel.

                       Een cliënt over een van de vijf

                       sessies zomer en herfst 2011  

 

 

 

Gele lotusbloem

 

 

 

 

 

 

 

 

nog een keer groen vlak

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

Maria beeldje Italie

 

 

 

 

 

zon straaalt