1. Met aandacht zijn bij alles wat je ervaart en er het er laten zijn. Dit is best moeilijk, maar uiteindelijk gaat het weer stromen. (met dank aan DB)
  2. Elk jaar een retraite volgen én elk jaar een retraite geven. (met dank aan DvdS)
  3. Reizen. (met dank aan DM)
  4. Zit je op de fiets, wandel je buiten? Richt je aandacht op het gebied een meter rechts en links van je, en nog verder. Door contact te maken met de energie, voeding, de bron om je heen,  kom je ook weer in je eigen kern. Een paar seconden is al fijn, maar dit herhaaldelijk doen gedurende je fiets- of wandeltocht nog fijner.
  5. In meditatieve houding zitten, of gewoon op een stille plek zitten. Je vraag stellen (gewoon, aan de ruimte om je heen, of aan het universum) of opschrijven. En wachten. Registreren wat er gebeurt in je lichaam en daar contact mee maken. En alles opschrijven wat er opkomt. Hoog op een berg (of een duin) een stil uitkijkpunt vinden. Daar ben je in contact met het Al, misschien wel met Engelen. En dan is het zo veel eenvoudiger contact te maken met je innerlijk, je innerlijk kind en bij jezelf naar binnen te kijken wat je volgende stap is!
  6. Een collage, schilderij, mind map of schrijfkunstwerk maken met alleen maar dingen, kleuren, plaatjes die jou inspireren. Klaar? Dan kun je het gaan interpreteren.
  7. Een sessie bij jezelf (;-)) of bij een collega volgen, rond polen (polariteit). Het is heel verhelderend om weer contact te creëren tussen wat je afweert en wat je aantrekt.
  8. Een weekendworkshop volgen rond zielsontwikkeling, woede,... Hoe meer opgeslagen emoties je verlaten, hoe meer je weer met de echte Binnenkant in contact komt.
  9. Een therapieopleiding beginnen. Elke opleiding begint wel met een eerste jaar zelfontwikkeling, waarbij allerlei werkvormen worden geoefend om jezelf, je weerstanden en je visie beter te leren kennen.
  10. .......