Nadenken over je eigen kwaliteit(en) tovert, hoop ik, een lach op je gezicht. Erover nadenken voor een sollicitatiegesprek of cursus levert wellicht wat spanning op. Maar voelen dat je inderdaad heel behulpzaam, recht-voor-zijn-raap, of toegewijd bent, .... daar kun je hoop ik van genieten.

Al jaren raad ik mensen aan om hun kernkwadranten te schetsen als ze hun sterke punten maar moeilijk kunnen benoemen. Een kernkwadrant bestaat uit je kwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie en deze staan allemaal in verband met elkaar. Als je weet waar je een enorme allergie voor hebt, dan kun je daaruit namelijk afleiden waar je eigenlijk goed in bent. Op deze manier werken onthult vaak een blinde vlek die je voor je eigen sterke kanten soms kunt hebben.

Een voorbeeld. Heb je moeite met mensen die drammen om hun mening door te drukken? Je zou eens kunnen kijken wat die mensen nou eigenlijk wel goed kunnen. Dat drammen is een valkuil van mensen die in essentie gáán voor hun mening (kwaliteit) en er ook hard aan werken om die te realiseren (kwaliteit).
Hun uitdaging zou kunnen zijn dat ze meer luisteren naar de argumenten van anderen en die meewegen in hun eigen meningen en beslissingen. Het ligt erg voor de hand dat jij, als je allergisch bent voor zo'n drammer, degene bent die juist wel goed luistert naar argumenten van anderen en die probeert mee te wegen in je eigen mening of besluiten. En voila, via via kun je zien dat dat een sterk punt van jou is (ook al vind jij dat luisteren de normaalste zaak van de wereld).

Je kunt ook iets van je allergieen leren. In de Coachkalender las ik laatst deze erg duidelijke beschrijving: "Als je erg allergisch op iemand reageert, dan dicht je diegene eigenlijk eigenschappen toe waar je zelf behoefte aan hebt om je eigen gedrag in balans te houden." De drammer kan eigenlijk heel goed voor zijn mening opkomen en kan die ook goed verkopen. Dat is iets waar jij misschien minder goed in bent; en waarvan je - ten behoeve van je persoonlijke ontwikkeling - wat kunt leren van de drammer.

Ben je allergisch voor de laissez-fairhouding van een collega? Misschien ben je zelf juist enorm toegewijd (kwaliteit), maar kun je 'verzuipen' in je eigen fanatisme (jouw valkuil). Het relativeringsvermogen van die "laissez fair"collega is wellicht een uitdaging voor jou om je eigen toewijding in balans te brengen (en niet in je fanatismevalkuil te vallen).


Meer lezen? Lees de boeken van Peter Gerricksen en van Daniel Ofman over kernkwaliteit en kernkwadranten. Of typ bij google 'kernkwaliteiten' in en je vindt enorm veel voorbeelden.