RIJSWIJK – "Praktijk Lindelaan" biedt  31 maart met een officiële opening de gelegenheid om kennis te maken met haar aanbod. Iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken is van harte welkom om kennis te maken met therapeuten en werkwijzen.

 

De praktijk opent zaterdag 31 maart tussen 11.00 en 15.00 uur haar deuren voor geïnteresseerden uit de omgeving.

Praktijk Lindelaanis te vinden aan de rand van het oude centrum van Rijswijk,  aan de Lindelaan 99, in een voormalige huisartsenpraktijk. Deze is in 2011 grondig verbouwd tot een centrum met een vijftal ruimtes waar diverse therapeuten werken. Het aanbod ligt op het vlak van de complementaire geneeskunde: natuurgeneeskunde, osteopathie, haptonomie, acupunctuuren coaching voor volwassenen en kinderen. Ook zijn er psychologen en psychotherapeuten werkzaam in de praktijk.

Bezoekers kunnen 31 maart de praktijkruimtes zien en er is gelegenheid om te zien en ervaren wat het centrum te bieden heeft. Bij een kopje koffie of thee kan men kennismaken met de therapeuten. Men kan een demonstratie en uitleg krijgen over osteopathie; een workshop ouder-kind massage volgen; een haptonomiedemonstratie zien en eenpresentatie krijgen over"Echt contact of afweermechanisme".  Korte introducties van 15 tot 20 minuten, zodat er aan meerdere onderdelen kan worden meegedaan.

Digitaal is de praktijk te vinden op het adres www.praktijklindelaan.nl. Op het gedeelte "therapeuten" kunnen geïnteresseerden doorklikken naar de websites van de organisaties die vanuit Praktijk Lindelaan werken.

Praktijk Lindelaan is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

 

De therapeuten van Praktijk Lindelaan

Jantina van der Waal is natuurgeneeskundig therapeut, met speciale aandacht voor kinderen met autistische stoornissen, ADHD, en gedragsstoornissen. Ze werkt met homeopathie, kruiden , vitaminen en mineralen.

Robert de Vos is osteopaat. Osteopathie is een vorm van manuele geneeskunde die o.a. gebruikt kan worden bij behandeling van chronische klachten waar het zelfgenezend vermogen tekort schiet.

 

Gevoelscoach drs. Meris Staats helpt cliënten om verborgen of belemmerende gevoelens en overtuigingen te verkennen en diepgaand te luisteren wat hun onbewuste gevoel en hun wil hen 'vertelt'.

 

Majorie Koornstra van "Praktijk4talents" is kindercoach en kinderyoga-docent. Ze stimuleert kinderen (en hun ouders) om vanuit hun talenten meer zelfinzicht en zelfvertrouwen te krijgen, zowel groepsgewijs in yogalessen als individueel binnen een coachingstraject.

 

Nancy Löhe van "Anders voor Altijd" is kindercoach, lifecoach en reikimaster. Kindercoach biedt een laagdrempelige begeleiding aan kinderen die moeite hebben met sociale, emotionele en andere ontwikkelingen in hun leven, zodat ze snel weer in balans verder kunnen groeien en ontwikkelen.

 

Drs. Chrystel Husson is een Franse psycholoog; zij biedt zowel individuele therapie (aan kind en volwassene) aan als therapie voor paren en gezinnen, in het Frans, Duits of Engels. Dit aanbod is vooral gericht op medewerkers van internationale organisaties en bedrijven in Den Haag, Rijswijk en omgeving.

 

Drs. Marieloes de Jonge, Gz-Psycholoog, onderzoekt en behandelt kinderen, jongeren en ouders die tegen problemen aanlopen in de opvoeding of in hun ontwikkeling. Er zijn onder andere mogelijkheden voor intelligentie-onderzoek, sociaal-emotioneel onderzoek, cognitieve gedragstherapie, ouderbegeleiding en Emdr (traumabehandeling).

 

Dick Stoeltie van “basis voor groei” is haptonoom/haptotherapeut. Met gevoel, helderheid, humor en een kritische kijk begeleidt hij mensen die tegen hun grenzen, patronen, oordelen, perfectionisme, verstandelijkheid aanlopen en die last hebben van hoe ze de dingen doen en dat veranderen willen.

 

Drs. Aimée Kwee is arts-acupuncturist. Met behulp van acupunctuur, een
eeuwenoude Chinese geneeswijze, helpt zij patiënten met uiteenlopende
gezondheidsklachten, waaronder hoofdpijn, spier/gewrichtsklachten,
slapeloosheid, darmklachten, overgangsklachten.

Renate van Dam, van Talentique, is levenscoach, doet loopbaan-, individuele- en teamcoaching en coacht mensen om de lessen van het leven te integreren in hun gevoelswereld en weer in hun persoonlijke kracht te komen.

 

Drs. Lilian Lagerweij is klinisch psycholoog en psychotherapeut, opleider, supervisor en leertherapeut. Ze werkt met individuen en groepen, op basis van client centered therapie en systeemtherapie. Ze geeft ook emotion focused therapy voor echtparen.