Eerst even een inleiding op de top 5. Ik ben net terug van vakantie en heb wat dingen waar ik tegenop kijk. :-(. Ik moet eigenlijk nadenken wat ik met mijn bedrijf moet gaan doen: voortzetten en hoe dan, specialiseren, tijdelijk bevriezen terwijl ik een extra opleiding ga doen,.... En ik moet echt gaan bedenken en bespreken hoe ik mijn website levendig houdt, zodat Google mijn site toont aan zoekers. In de lente had ik het zodanig druk met mijn driedaagse baan, dat ik geen energie meer had voor mezelf en mijn lichaam en ziel liet verpieteren. Na een lange relaxte zomervakantie, sta ik nu fris voor de opgave om weer te beginnen met al die vraagstukken. Wat ik daarvoor nodig heb, weet ik: contact met mezelf, contact met de natuur, contact met wat me drijft. Goh, wat brengt dat een glimlach op mijn gezicht! "Contact met wat me drijft". Het herhalen ervan klinkt wat eng; roept weerstand op. Het verschil is dat de eerste reactie van mijn ziel komt en de 2e reactie van mijn mentale delen. Een deel van mij voelt vast al aan dat er dingen zijn waar ik niet zo'n zin in heb, van uit mijn dagelijkse leventje beredeneerd.

En de vraag NU blijft: hoe ga ik me bezinnen?! Hoe kom ik in goed contact met wat mij drijft?!

Ik ben maar gewoon gaan schrijven en ik begon automatisch met een inventarisatie van HOE ik het kan aanpakken.

 

Top 5: hoe kun je bij je gevoel komen?

1.       In meditatieve houding zitten, of gewoon op een stille plek zitten. Je vraag stellen (gewoon, aan de ruimte om je heen, of aan het universum) of opschrijven. En wachten. Registreren wat er gebeurt in je lichaam en daar contact mee maken. En alles opschrijven wat er opkomt. Hoog op een berg (of een duin) een stil uitkijkpunt vinden. Daar ben je in contact met het Al, misschien wel met Engelen. En dan is het zo veel eenvoudiger contact te maken met je innerlijk, je innerlijk kind en bij jezelf naar binnen te kijken wat je volgende stap is!

2.       Een collage, schilderij, mind map of schrijfkunstwerk maken met alleen maar dingen, kleuren, plaatjes die jou inspireren. Klaar? Dan kun je het gaan interpreteren.

3.       Een sessie bij jezelf (;-)) of bij een collega volgen, rond polen. Het is heel verhelderend om weer contact te creëren tussen wat je afweert en wat je aantrekt.

4.       Een weekendworkshop volgen rond zielsontwikkeling, woede,... Hoe meer opgeslagen emoties je verlaten, hoe meer je weer met de echte Binnenkant in contact komt.

5.       Een therapieopleiding beginnen. Elke opleiding begint wel met een eerste jaar zelfontwikkeling, waarbij allerlei werkvormen worden geoefend om jezelf, je weerstanden en je visie beter te leren kennen.

 

Ik wil er graag een tip top 10 van maken. Mag ik jouw manier om bij je gevoel te komen ook horen en gebruiken? Stuur me dan een mailtje via het tabblad contact, via hotmail of via facebook.