Blog spirituele ontwikkeling

Ik schrijf af en toe een blog post over een thema uit persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit of effectief communiceren. Laat je inspireren. Laat je ziel geroerd raken.

Browsing Archive: April, 2013

HSP: je merkt meer en je verwerkt meer

Posted by Meris Staats Ploeg on Friday, April 26, 2013, In : HSP 

HSP: je merkt meer...  en je verwerkt meer

Ik ontdekte twee jaar geleden dat mijn overgevoeligheid voor geluiden en emoties best wel eens te maken zou kunnen hebben met hoog sensitief zijn. Hoog sensitieve personen hebben gauw last van een teveel aan geluid, licht, spanning, en/of emoties.
Wat hoog sensitief nou ongeveer is en hoe het zich uit … daar gaat dit eerste deel van een drieluik over. In dit drieluik lees je een samenvatting van de kenmerken die Elaine Aron beschrijft in haar bo...


Continue reading ...
 

HSP en Gevoelscoach

Posted by Meris Staats Ploeg on Friday, April 12, 2013, In : HSP 
Binnenkort komt hier een drieluik over hoog sensitiviteit. Dit past bij mijn praktijk Gevoelscoach, omdat gevoelscoaching en transformatiewerk HSP's kan helpen om bij zichzelf terug te komen, en te blijven. 
Ik wil graag mensen helpen om in te schatten of ze wellicht HSP zijn. Sommige boeken van Elaine Aron hebben me enorm geholpen om daar inzicht in te krijgen. Mijn drieluik gaat over de kenmerken van senstitieve personen volgens Aron. Alvast een tipje van de sluier: kun jij soms ook enorm la...

Continue reading ...
 
 

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Welk thema interesseert jou? Zoek zelf: